Ida-Maria Rydberg, näringslivschef i Kungsörs kommun

Hallå där Ida-Maria, hur är läget i Kungsör?

– I Kungsör ser vi fram emot sommaren. Vi har fått skjuta upp öppningen av vår gästhamn något, men nu är den nära. Två nya caféer slår upp sina portar i Kungsör under juni.

Vad tror du om sommaren i Kungsör?

– Kungsör är ju en småstad med mycket att erbjuda. Gårdsbutiker, glassbarer, restauranger, en modelljärnväg i miniatyr, cykel- och vandringsleder och mycket, mycket mer.

Vi storsatsar i gästhamnen och det märks redan i sommar. Vattnet blir mer tillgängligt för Kungsörare såväl som för våra besökare. Jag hoppas fler upptäcker vår vackra hamn. 

Varför är det viktigt med ett bra företagsklimat?

– Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla företag. Fler invånare kommer i arbete och skatteintäkterna ökar.

Hur jobbar ni i Kungsör för ett bättre företagsklimat?

– Nyckeln tror vi är lyhördhet och samarbete. Näringslivsutvecklingen i Kungsör bygger på ett samspel mellan företagen och kommunen. 

Varje vecka gör vi företagsbesök med kommundirektören och kommunalrådet, vi träffar även våra företag på bland annat företagsfrukost, branschträffar och företagsservice. 

Tillsammans med näringslivet har vi tagit fram ett näringslivsprogram med aktivitetsplan. Kommunorganisationen vill erbjuda näringsliv och invånare god service och ett bemötande i toppklass.