Johanna Sohlén, Salong J

Vi fick ett möte med Johanna på mysiga Salong J på Smedjegatan i Arboga.

Hur länge har du jobbat som frisör?

Jag tog studenten för sju år sedan och har femårsjubileum som salongsägare 1 juni. De första två åren jobbade jag på en salong i Örebro. Jag kommer att fira 5 år med en tävling på min Instagram, håll utkik där.

Du arbetar med svenska märket Hårologi – berätta mer om det

Hårologi betyder läran om håret. De tänker lite annorlunda och går ner på djupet i varje enskilt hår. Jag använder mig av en hårtestmaskin, där jag mäter hårstråets styrka och elasticitet. 

Resultatet visar om håret är hydrofil eller hydrofob. De flesta skandinaver är hydrofila, dvs lite tunnare och mer elastiska hår. Sydländska hår är grövre, starkare och mindre elastiska. Hårtestet visar vilka tillsatser just ditt hår mår bra av t ex protein, keratin eller fukt. Därefter blandar jag ett unikt schampo som passar just din hårtyp. Jag kan även anpassa schampot för ev. problem t ex torr/fet hårbotten eller psoriasis. Hårologi använder sig även av miljövänliga flaskor.

Varför ska man komma till dig och bli klippt eller färgad?

Jag erbjuder en lugn och avkopplande miljö utan musik och ger alla mina kunder personlig hjälp. Kunderna är mycket nöjda med resultaten då jag har en trogen återkommande kundkrets. Men det finns plats för fler kunder om någon är intresserad av att testa sitt hår till exempel.

Hur kan man kontakta dig?

Ring eller gå in på min onlinebokning på www.salongjarboga.se där man snabbt kan se vilka lediga tider som finns.

 

/Jens Lekström