Ulrika Mikiver, Intersport

Hur länge har ni drivit Intersport butik?

I 22 år har vi funnits i Big Inn, och vi har under den tiden byggt ut butiken fyra gånger, och idag har vi 1 000 kvadratmeter butik och utöver det ett stort lager.

Hur många anställda har ni idag?

Vi är totalt nio stycken som arbetar hos oss.

Att driva sportbutik är ju väldigt säsongsberoende förstår jag, men vad är det ni säljer mest av?

Vi är och har alltid varit duktiga på skor och det är den varugruppen som går mest året om. Cyklar och skidor säljer vi mycket av när det är säsong för det. Vi har även ökat vår försäljning och utbud av jackor som numera går väldigt bra på hösten då vi har bra priser och bra kända märken i vårt sortiment.

Utprovning av löparskor – hur går det till?

Vår personal ställer lite frågor om vad man brukar springa i för typ av sko, hur ofta man springer. Man får gärna ta med sin gamla sko då kan vi se på vilket sätt den blivit sliten. Vi gör även en fotanalys om så önskas, innan vi väljer en sko att prova. På vårt löpband vi kan även filma löpsteget samt att man får se i spegel hur foten belastas.

Ni arbetar ju mycket med föreningar berätta lite om det?

En av våra anställda jobbar enbart med föreningar och tryck, vi har ju många avtal med dom lokala idrottslagen i sporterna som finns representerade i vår region. Där vi hjälper till med profileringen på matchställ och träningskläder. Även en en hel del företag vänder sig till oss om detta.

Ni är ju idag den enda sportbutiken i vår region hur ser du på det?

Ja, det för ju med sig att vår kundkrets blir större. Branschen har haft det tufft mot nätet men fler och fler uppskattar numera, och förstår vinningen av att handla fysiskt i butik, då man får en service och hjälp man inte får annars. Vi har även märkt att kunder som kanske tidigare besökte sportbutiker i större städer nu under pandemin har kommit till oss istället.