Maria Jöransson, Pops

Hur länge har Pops funnits och hur länge har du drivit affären?

– Pops är 46 år nu och de senaste fem åren är det jag som haft hand om affären. Vår lokal finns vid foten av Teknikbacken och vi har idag fem anställda.

Hur har du satt din prägel på butiken?

– Vi har byggt om mycket, vi plockar om ofta i butiken, och vi är aktiva med trender och tar in nya märken. Vi gör allt för att kunden ska vara nöjd och gå ifrån vår butik med fina kläder och ett leende. 

Det är en stor butik med brett utbud – berätta mer!

– Ja, lokalen är på hela 1 000 m2, och vi har nåt för alla; vardagskläder, finkläder, arbetskläder, fritidskläder, sportkläder, barnkläder. Kunderna kan tänka garderob, för det är så vi tänker när vi köper in kläderna till butiken – att kunden kan hitta kläder från topp till tå. Våra största leverantörer är Lee, Wrangler, Signal, Selected. Vi har några nya dammärken i Object och Freequent. Vi har även kläder i stora storlekar från Pre End, Erla och Cellbes

Yrkeskläder, hur funkar det?

– Varje företag som vi samarbetar med har sin logga här i vårt kartotek, och vi trycker direkt på plats så de får med sig plagget direkt, även om de bara vill trycka en enstaka t-shirt. Vi har ett väldigt stort lager på arbetskläder. Givetvis går det även att beställa större leveranser av oss.

Hur ser modet ut inför sommaren?

– Mjuka snygga och sköna plagg, mycket pastellfärger och jeansklänningar kommer även att vara inne. 

/Jens Lekström