Thomas Anerönn, KAK Solskydd

Hur har ert 2020 varit?

Det har varit ett mycket bra 2020 för oss, vi har inte känt av pandemin. Många har det riktigt tufft, men vår bransch har lyckligtvis inte drabbats.

Vi ligger över branschsnittet när det gäller ökning. Mer och mer order kommer in och större och större order. Vi ställde till och med in sommarsemestern 2020 för vi hade sånt tryck. Och vi resonerade väl som så att det gäller att hjälpa folk när dom behöver hjälp och när det är som hetast.

Var hittar man er?

Vi har en butik/showroom på Maskinistgatan 9 i Köping. Här kan vi visa upp alla våra produkter såsom, markiser, persienner, rullgardiner, lamellgardiner, pergola, gardiner m m.

Vi märkta under vintern att fler och fler kunder efterfrågade att få komma på udda tider för att inte stöta ihop med för mycket folk. Så vad vi gjort nu är att vi har öppet tre fasta tider i veckan, tisdag och onsdag 12-18 och lördag 10-13. Övrig tid får man boka så det passar en själv, och på så sätt kunna vara ensam med nån av oss säljare i butiken.

När startade du KAK Solskydd?

Jag har varit i branschen i 25 år, men startade upp KAK Solskydd i januari 2018 och sommaren 2018 går väl till historien som den varmaste så ett lyckans år att dra igång nya verksamheten.

Jag drev ju tidigare solskyddsbutik i Köping och Västerås fram till 2012, men har efter det varit verksam i Eskilstuna som delägare i ett solskyddsföretag, men kände att jag ville ”hem” på ”hemmaplan” och KAK området igen.

Vilka är det som jobbar hos er?

Förutom jag själv så jobbar även Simon Söderberg här och i ett litet företag så gör man ju dom flesta sysslor. Så vi är säljare både på fältet och i butiken, och vi monterar allt själva också.

Varför ska man välja KAK Solskydd?

Förutom erfarenhet och att vi säljer kvalitetsprodukter och är proffs på det vi gör, så kan vi faktiskt som enda solskyddsföretag i Västmanland stoltsera med följande trippel.

Medlem i Svenska Solskyddsförbundet. Vi har gått utbildningen diplomerad installatör båda två och jag har dessutom gått Diplomerad solskyddstekniker. Det ger kunden säkerhet, garanti och trygghet.

Hur ser ni på 2021?

Först och främst så hoppas vi ju såklart att Coronan försvinner så vi kan börja leva normalt igen. Vi saknar såklart nära och kära, vi saknar våra träffar med kollegor och vi saknar dom stora mässorna, både i Sverige och ute i Europa.

Året har annars börjat bra och försäljningen är i full gång och orderböckerna fylls på så det är vi tacksamma för. Vi tror att det kommer bli att bra solskyddsår, många byggde på sina hus, byggde altaner och glasade in under 2020 och många sitter hemma och jobbar. Kanske kan det göra att vi får ett 2021 fullt med jobb.