För att få veta lite mer om hyresvärden Gladsheim träffade vi Satu och Christian, två av Gladsheims medarbetare. Vi tog en promenad för att titta på fastigheterna och höra lite mer om Gladsheims verksamhet och planer framöver.

Berätta om Gladsheim?
Gladsheim grundades under år 2018 och företaget köpte de första fastigheterna våren 2019. Därefter har bolaget växt och idag har Gladsheim drygt 1000 lägenheter på flera orter, bland annat här i Arboga och i Kungsör. 

När köpte ni dessa fastigheter?

Fastigheterna i Arboga köptes under sommaren år 2019 och fastigheterna i Kungsör tillträddes i december förra året. 

Varför ska man bli hyresgäst hos Gladsheim?
Vi satsar på en helhetsförvaltning av våra fastigheter som präglas av vårt arbete med trygghet, snygghet och engagemang. Vi vill att våra fastigheter och lägenheter ska vara trygga att vistas i och man ska känna att man bor i en trevlig miljö. Alla medarbetare på Gladsheim har stort engagemang för att alla våra hyresgäster ska trivas. En viktig del i vårt arbete är våra renoveringar och uppfräschningar av såväl allmänna ytor som våra lägenheter. Vi vill att hela fastigheterna ska vara trivsamma att vistas i. Man ska vilja bo och växa i våra fastigheter. 

Renoverar ni alla era lägenheter?
Vi har tre produktkategorier som våra lägenheter delas in i. Garant är lite dyrare lägenheter som renoveras till nyproduktionsstandard. BoBättre är lägenheter som har renoverats med viss standardhöjning, ett mellanprisalternativ kan man säga. BoBra är lägenheter med lite äldre standard och billigare hyra. Men det viktiga är att alla våra hyresgäster känner sig väl omhändertagna och trivs i sin lägenhet. Med våra tre produktkategorier kan vi erbjuda trivsamma lägenheter till lite olika hyresnivåer. 

Vad kommer ni att fokusera på framöver?

Vi kommer att fortsätta arbeta med våra renoveringar av lägenheter såväl som våra allmänna ytor. För våra allmänna ytor så kommer vi bland annat att fortsätta vårt arbete med att måla om trapphus, och andra gemensamma ytor, och att se över våra utemiljöer. En viktig del i vårt arbete är också energibesparande åtgärder så att våra fastigheters belastning på miljön minskas. Detta är ett arbete vi påbörjat och kommer att fortsätta med kontinuerligt framöver. Vi vill ju också fortsätta att lära känna våra hyresgäster bättre och erbjuda dem en aktiv och närvarande förvaltning.

Vad är det roligaste med att jobba hos Gladsheim?

Det är otroligt roligt att få träffa nya människor och att få vara med och hjälpa till att lösa problem, både stora och små, som underlättar vardagen för våra hyresgäster. Sen är det också ett väldigt omväxlande jobb där man får göra mycket nya saker och arbeta både inne och utomhus.